Dat voor de Schutsloop XL gekozen is voor zaterdag 21 juni is niet geheel toevallig. Die dag van 10.00 tot 17.00 uur staat Noordscheschut weer in het teken van de jaarmarkt. De verwachting is dat opnieuw zo'n veertig kramen zullen worden opgebouwd in en rondom het Zwarte Dijkje. Om te zorgen voor iets meer reuring in het dorp tijdens de jaarmarkt wordt elke keer geprobeerd iets extra's toe te voegen. Zo werd in het verleden al eens de ludieke wedstrijd wc-pot werpen gehouden. Dit keer ontstond het idee om een hardloopwedstrijd te organiseren. Mede omdat de belangstelling voor hardlopen de laatste jaren enorm is toegenomen. De buurdorpen Hollandscheveld en Nieuweroord kennen eveneens loopjes. Zo heeft Nieuweroord sinds enkele jaren in september de Boulevardloop en Hollandscheveld onder meer de Singelloop, die op 23 augustus zijn 59ste editie beleeft, en de VIOS Cross.


Strijker is voorzichtig wanneer het verwachte aantal deelnemers ter sprake komt. ,,Wanneer er vijftig tot honderd hardlopers aan de start verschijnen, dan zijn wij al meer dan tevreden. Nee, zo'n eerste keer moet je niet een Cascaderun willen zijn. Toch hopen we er zeker een vervolg aan te kunnen geven en er een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd van te maken.'' Pim vult aan: ,,Met elk jaar een andere route.''


Om de wedstrijd kenbaar te maken bij zoveel mogelijk mensen zijn onder meer flyers gemaakt en ook gaat binnenkort een website online: www.schutsloopxl.nl. Via de website is een inschrijfformulier te downloaden. Dat formulier dient te worden ingevuld en kan worden ingeleverd bij de leden van de Ondernemersvereniging. Daarnaast is een Facebookpagina aangemaakt, waarop de crossloop eveneens wordt gepromoot.


Beide ondernemers zijn zelf ook sportief. Strijker loopt gemiddeld twee avonden per week. ,,Heerlijk vind ik dat. Het voordeel is dat je je hardloopschoenen kunt aantrekken wanneer het jou uitkomt.'' Meestal loopt hij zo'n 8 à 9 kilometer. Elk jaar is Strijker ook van de partij bij de Cascaderun. Pim heeft tot zijn 15e regelmatig aan hardloopwedstrijden meegedaan, maar door een ernstige blessure opgelopen op het voetbalveld is daar een einde aan gekomen. Hij loopt nu nog slechts kortere afstanden. Om goed beslagen ten ijs te komen en op alles voorbereid te zijn, hebben beide heren voor de organisatie van de Schutsloop XL informatie ingewonnen bij onder andere HAC'63 en de organisatie van de Cascaderun.

Schrijf je nu in voor de Schutsloop XL